Summum

Our denim philosophy

Altijd een smaakbepalend ingrediënt in de Summum-cocktail: denim. Niet gek, want denim is dé go-to van iedere vrouw. Of het nou gaat om een klassieke, relaxte combinatie van spijkerbroek en wit overhemd of om een sprankelende top die je net wat edge geeft met indigo: denim is een best friend, een oude bekende waar je altijd op terug kunt vallen. Whatever the occassion. Want donker denim is chic en sophisticated, love-worn
blue heeft die heerlijk bohemien vibe waar we bij Summum zo dol op zijn. Blue Daze omarmt dan ook alles wat ons lief is aan denim: de rebellie en de rock-’n-roll, de nonchalante attitude en het sexy randje. Het is tijdloos en leeftijdsloos. Het ontwerpen en maken van denim is een vak apart. Een vak waar wij Nederlanders wereldberoemd om zijn. We zijn hier bij Summum geen hardcore denimpuristen, we zijn wél bezeten van denimtradities en het ambacht dat daarmee gepaard gaat. Tegelijkertijd verdiepen we ons in innovaties, in specifieke kleurnuances en statements in de materialen, wassingen en finishes. Blue Daze is een mix van die twee uitersten: denim pur sang en fashiondenim. Gemaakt van échte serge de Nîmes én van nieuwe zachte soorten voor extra comfort, zoals Active Denim met extreem veel stretch en een laidback materiaal als duurzaam – want ja, ook daar zetten we met Blue Daze op in – Tencel. De look van denim, maar zo easy en draagbaar dat het voelt alsof je je makkelijkste pak aanhebt. Blue Daze is Summum ondergedompeld in een bad indigo, de enige kleur die nooit níét fashionable is.

SUMMUM

‘Blue Daze is Summum
immersed in an indigo bath.’

Shop Blue Daze
Summum
4s2275-5098BD111_T

WIDE LEG BLUE DAZE JEANS

Hogere taille, relaxte pasvorm rondom de heupen, wijde pijpen, full length.

OUR DENIM FITS
Voor Spring/Summer ’22 zijn er verschillende fits binnen de Blue Daze-lijn. Allereerst de klassieker: de skinny jeans. Een mooie, slank gesneden jeans met een flatterende halfhoge taille en strakke pijpen, sexy en jong. Zo’n jeans die het goed doet op date night. Classic nummer twee is de boyfriendjeans, net iets smaller gesneden voor een vrouwelijkere fit. Een relaxte alleskunner met taps toelopende pijpen, die je zowel up als down kunt dressen. Geheel anders is Summums flared denim, met een feminine aansluitende fit die vanaf de knie wijd uitloopt. Een tikje seventies inspired, in off-white of classic blue, met verschillende funky details. Een fit die onverwacht goed uit de hoek komt, want geeft bijna iedereen een slank silhouet met lange benen. Van dezelfde orde is de cropped flare, een kortere hoogwatervariant die heel cool oogt met zomerse slippers of strappy sandals. Wil je meer denim in je daily wear, denk dan voorbij jeans en een jack, en probeer het lichtgewicht denim jumpsuit, een mouwloos jack – lichtjes geïnspireerd op de jaren tachtig – of verschillende Blue Daze-items met pofmouwen, van jurken tot jacks en bloesjes. Succes verzekerd.

4s2240-5081BD0426_T

STRAIGHT LEG BLUE DAZE JEANS

Hogere taille, relaxt rondom de heupen, rechte pijp, cropped.

4s2238-5086BD453_T

TAPERED BLUE DAZE JEANS

Lagere taille, relaxt rondom de heupen, taps toelopend, full length, omgeslagen pijpen.

Summum

FLARED BLUE DAZE JEANS

Medium taille, passend rondom de heupen, uitlopende - flared- pijpen, full length.

4s2243-5082BD425_T

BOOTCUT CROPPED BLUE DAZE JEANS

Medium/hogere taille, strak rondom de heupen, ankle lenght.

4s2280-5094BD425_T

SKINNY BLUE DAZE JEANS

Medium/hogere taille, strak rondom de heupen, strakke pijpen, ankle length.

SUMMUM DENIM COLLECTION

Blue Daze denim