Ons verhaal
  1. Home
  2. /
  3. Ontdek het verhaal van Summum

Ons verhaal

Lees meer over de reis van Summum

Wie zijn wij?

Het Amsterdamse modelabel Summum in 1998 opgericht door Jos en Jorien Wijker is een nuchter Nederlands merk met internationale allure.
Summum voert sinds dag één een eigenzinnige koers, met goed zittende kleding van kwalitatief hoogwaardige stoffen voor elk moment van de dag, waarmee elke vrouw haar persoonlijkheid kan laten zien. Trendgevoelig, maar mét tijdloze klassiekers, plus een trefzekere pasvorm voor Hollandse billen.
Alle kleding wordt met liefde, overtuiging en een feilloos oog voor detail in huis ontworpen.
Het styling team werkt vanuit een helder idee waar de vrouw van nu – waarbij Team Summum als een mooie dwarsdoorsnede fungeert – behoefte aan heeft.
Wat willen we écht dragen, wat zit lekker, waarin voelen we ons onszelf?

Is Summum voor jou?

Team Summum ís de Summum-vrouw. En Summum weet dus als geen ander hoe veelzijdig de vrouw is. Het doel is dan ook dat je met Summum alle verschillende facetten van je persoonlijkheid tot uiting kunt brengen in je stijl.
Je kracht én kwetsbaarheid. Je vrouwelijkheid én je lef. Je zakelijke mentaliteit én gevoelige spontaniteit.
Summum snapt dat je de ene dag zin hebt in sexy, de andere in nonchalant. En dat je je, wat je ook aantrekt, graag comfortabel wilt voelen in de dingen die je draagt. Gewoon, omdat jij jezelf bent.
Positief, upbeat, vrouwelijk, eigenwijs en een tikje stoer.

Wat maakt ons anders?

Summum houdt van kwaliteit, uitzonderlijke fits en een persoonlijke aanpak.
Daarom houden we het ontwerpproces van A tot Z zelf in de hand – van het maken van signature prints voor op de stoffen tot het tekenen van de patronen en het uitzoeken van de materialen. Dat doen we met een betrokken team – of liefdevol: de Summum-familie. Ondanks dat Summum inmiddels in achttien landen verkocht wordt, doen we nog steeds alles in huis (op de productie na) en houden we vast aan de persoonlijke, eigenwijze stijl waar Summum groot mee geworden is. De leidraad daarin? We maken niks dat we niet zélf zouden dragen. Goede contacten met de makers en leveranciers zijn eveneens essentieel. Summum zet altijd in op langetermijnrelaties om zo een zekere kwaliteit te kunnen waarborgen.
Niet alleen wat de kleding betreft, maar ook als het gaat om duurzaamheid en nette arbeidsomstandigheden.

Care to be aware

Het eerlijke verhaal? Wij profileren ons niet als duurzaam merk. Mode als industrie draait voor een groot deel om consumentisme en het maken van meerdere collecties per jaar is niet het meest duurzame wat je kunt doen. Wij doen echter ons best om het zo goed mogelijk te doen. Stap voor stap.


Care to be Aware – zoals wij graag zeggen. De dingen die we wél kunnen
benoemen: veruit het grootste deel van onze kleding wordt in Europa geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden. We hebben langdurige relaties met de meeste van onze fabrikanten, in sommige gevallen al meer dan tien jaar, en we produceren niet in landen die door de SER (Sociaal Economische Raad) en ondernemersorganisatie voor de textielhandel Modint aangemerkt zijn als hoog risicolanden, onder andere op het gebied van mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden.

 

De stoffen die we gebruiken zijn overwegend gemaakt in Europa en we kiezen consequent voor de meest duurzame opties die er zijn: stoffen gemaakt met minder water en minder milieubelastende kleurstoffen of chemicaliën.
Wij gebruiken geen bont, noch dons. En we kiezen het leer dat als bijproduct van de vleesindustrie op de markt komt. Door materialen van hoge kwaliteit te gebruiken, proberen we ervoor te zorgen dat onze kleding lang meegaat, zodat Summum-liefhebbers onze kleding jaar na jaar kunnen dragen. Daarnaast willen we overstock voorkomen door productie on demand.

 

Dat gezegd hebbende, is er nog veel om naar te streven. We zijn ons ervan bewust dat dit een proces is. Daarom blijven we in gesprek met verschillende duurzaamheids- en fairtrade organisaties, om te kijken waar weeen groter verschil kunnen maken en stappen kunnen zetten op weg naar eenbetere toekomst.