Bestellen &

Bezorging

Dank je wel voor jouw bestelling! We sturen je binnen 10 minuten een bevestiging van jouw bestelling. Heb je deze nog niet? Het kan zijn dat de bevestigingsmail in jouw ongewenste e-mail of spam map terecht is gekomen. Je kunt de status van jouw bestelling ook terugvinden in jouw account.  Kun je het niet vinden? Neem dan gerust contact op met onze Customer service. Houd het ordernummer van jouw bestelling bij de hand.

Helaas hebben wij vernomen dat er
frauduleuze (nep) websites actief zijn die zich voordoen als Summum webshop.
Deze partijen bieden onze producten tegen (zeer) hoge kortingen aan en
adverteren op neppe social media kanalen. De binnengelokte bezoekers die een
aankoop doen op deze websites zijn hun geld kwijt en er wordt geen kleding
geleverd door deze partijen. Dit is een buitengewoon vervelende kwestie en het
is helaas een verschijnsel van de huidige tijd.

 

Wij willen je erop attenderen dat https://nl.summumwoman.com onze enige rechtmatige webshop is en er
geen andere Summum webshops in ons beheer zijn. Wij betreuren het zeer dat er
misbruik wordt gemaakt van onze merknaam, wij hebben aangifte gedaan bij de
politie en spannen ons ervoor in om de websites uit de lucht te laten halen.

 

Wij vinden het zeer spijtig dat er
gedupeerden zijn en adviseren als je zelf gedupeerd bent om een melding te doen
bij de politie en/of creditcardmaatschappij. Summum is in dit soort gevallen
van fraude niet aansprakelijk voor gemaakt schade.

 

Nee, wij kunnen helaas geen wijzigingen aanbrengen in jouw bestelling. Om jouw bestelling zo snel mogelijk te kunnen bezorgen, gaan wij daar direct mee aan de slag in ons magazijn.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Om jouw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen, gaan wij hier direct mee aan de slag. We kunnen dan helaas geen wijzigingen meer aanbrengen. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact op met onze Customer service. Houd het ordernummer van jouw bestelling bij de hand

Nee, wij kunnen helaas geen bestellingen annuleren. Om jouw bestelling zo snel mogelijk te kunnen bezorgen, gaan wij daar direct mee aan de slag in ons magazijn.

Wat leuk dat je een bestelling hebt geplaatst! Je ontvangt binnen 24 uur een e-mail met verzendbevestiging en track & trace. in verband met drukte kan dit soms langer duren.

Op dit moment is het nog niet mogelijk een cadeaukaart online te bestellen. Wel kun je een cadeaukaart bij ons in de brandstores kopen. Klik hier voor een overzicht van onze brandstores.

Wij bezorgen aan onderstaande landen:

Zone 1

Nederland, België, Duitsland en Frankrijk

Zone 2

Denemarken, Oostenrijk, Polen, Luxemburg, Tsjechië, Slowakije en Letland

Zone 3

Monaco, Slovenië, Italië, Litouwen, Hongarije, Kroatië, Bulgarije, Estland, Portugal, Ierland, Zweden, Spanje en Finland

Zone 4

Roemenië, Griekenland en Malta

Zone 5

Cyprus, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Noorwegen

Met Klarna kun je een bestelling achteraf betalen. Dit betekent dat je een bestelling pas hoeft te betalen wanneer je deze ontvangen hebt. Je vult je naam, adres,
woonplaats, e-mailadres en andere gegevens in die je altijd bij de hand hebt en je betaalt wanneer het jou uitkomt tijdens de betaaltermijn van 14 dagen.
Achteraf betalen met Klarna is veilig en eenvoudig. Betalingsgegevens van je
aankoop vind je terug op de rekening die je van Klarna ontvangt. De betalingsgegevens kun je ook opzoeken door in te loggen in de Klarna-app of op
de website van Klarna. 

Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met acceptgiro niet geautoriseerd
worden, dan kun je natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode.

Je kunt bij vragen altijd contact met Klarna opnemen. Klik hier voor de
klantenservice van Klarna. Klik hier voor meer informatie of wij verwijzen je naar het consumentendeel van de Klarna-website.

Ja, dit is mogelijk. Mocht jouw gewenste artikel niet meer online beschikbaar zijn, maar wel in één van onze brandstores? Neem dan gerust contact op met de betreffende brandstore. Zij zullen je verder helpen met de betaling en levering van je bestelling. Gratis verzending vanaf €100 bij nieuwe collectie artikelen. Voor verzending van sale artikelen gelden verzendkosten van €6,95.

te gaan naar onze brandstorespagina. Hier vind je alle contactgegevens: Summum brandstores

Een kortingscode kan één keer gebruikt worden. Mochten de items na het gebruiken van een kortingscode retour komen, kan de kortingscode niet nogmaals gebruikt worden. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Customer Service.

Tegoed in de vorm van een giftcard kan meerdere keren gebruikt worden. Dit bedrag hoef je dus niet in één keer te besteden. Klik hier voor vragen over een
terugbetaling bij het gebruik van een giftcard.

We hebben verzend- en retourkosten ingesteld om onze klanten bewuster te maken van het bestellen en retourneren van pakketten. Help jij ons mee de CO uitstoot te verminderen?

Zodra je bestelling verzonden is ontvang je een mailtje van GLS met Flex delivery opties. Daarbij kun je zelf een gunstige bezorgtijd/datum uitkiezen en daarnaast ook waar je het pakket geleverd wenst te hebben.

Op dit moment versturen wij alleen met GLS binnen Nederland en de Europese unie.

GLS (binnen Nederland)

Bezorging aan huis binnen 1 tot 2 dagen na verzending. Bezorging van maandag t/m zaterdag (met uitzondering van feestdagen).

GLS (buiten Nederland)

Bezorging aan huis binnen 2 tot 5 dagen na verzending. Bezorging van maandag t/m zaterdag (met uitzondering van feestdagen).

DHL Express (bezorging in Non Europese landen)

Bezorging aan huis binnen 2 tot 5 dagen na verzending. Bezorging van maandag t/m zaterdag (met uitzondering van feestdagen)

Op werkdagen vóór 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Voor verzendingen binnen Nederland streven naar een levertijd van 1-2 werkdagen, afhankelijk van onze vervoerder GLS.

Oeps, dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het zou kunnen zijn dat een van
jouw items nog onderweg is. Is er geen pakket meer onderweg? Neem dan contact
op met onze Customer Service. Houd het
ordernummer van jouw bestelling bij de hand.

Wat vervelend, dat hoort niet te gebeuren!

Wij bespreken graag de mogelijkheden met je. Neem hierover meteen contact op
met onze Customer Service. Dan komen we
samen tot een goede oplossing.

Helaas komt het wel eens voor dat een artikel na het plaatsen van een bestelling wordt geannuleerd. Uiteraard ontvang je hierover een bericht per e-mail.

Zodra het artikel wordt geannuleerd wordt het aankoopbedrag ook automatisch terugbetaald, dit ontvang je dan binnen 2 werkdagen. Indien het artikel later weer op voorraad is, dan zal je deze helaas niet alsnog ontvangen – het aankoopbedrag is immers al terugbetaald. Je kunt dan eventueel een nieuwe bestelling plaatsen met de kortingscode die je van ons ontvangen hebt.

Oeps, wij zijn vergeten het beveiligingslabel te verwijderen. Je kunt een brandstore naar keuze bezoeken met het artikel en een aankoopbewijs, dan verwijderen wij het beveiligingslabel meteen voor je.  Niet in de gelegenheid om langs te komen? Stuur het item dan kosteloos retour, dan verwijderen wij het label voor je. Neem hierover gerust contact op met onze Customer Service. Houd het ordernummer van jouw bestelling bij de hand.

Wat leuk dat je een bestelling bij ons hebt geplaats! Heb je per e-mail al
je Track & Trace-informatie van ons ontvangen? Daarmee kan je zien waar
jouw pakket zich op dit moment bevindt. Het zou kunnen dat het pakket bij
bijvoorbeeld de buren is afgegeven. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust
contact op met onze Customer Service.
Houd het ordernummer van jouw bestelling bij de hand.

Wat jammer dat jouw bestelling geretourneerd is. Neem in dat geval contact op met onze Customer Service. We kunnen het pakket eventueel opnieuw naar je opsturen!