Funky met mokka & matcha

Of je nou lekker gekookt of lekker besteld hebt, een verrukkelijke tafelsetting maakt het hoe dan ook feestelijk! Professionele eventdressers De Meiden van Versier showen samen met Summum hoe je de dis spectaculair aankleedt.

Funky mokka & matcha
Warm, feestelijk en met nog een vleug herfst in de core: een tafel aangekleed in de kleuren van vallende bladeren, zoet mokka, spicy pumpkin en een fris uppertje in de vorm van matcha. Het geheel krijgt schwung met een twist in de tafelbekleding en zorgvuldig doordachte naamkaartjes. Hoe ga je te werk?

Kleden
Contrasterende kleuren stoffen kiezen kan prachtig werken. Een onderkleed in matcha krijgt hier een krachtig accent met tafellopers in een warme pumpkin-achtige tint. De Meiden Van Versier: ‘De tafellopers kun je zowel horizontaal, verticaal als diagonaal over de tafel draperen. Voor een nonchalant effent pak je de stof als een soort kermisgrijper op en draai je je hand een kwartslag. Doe dit op verschillende plekken in de stof.’

Summum Summum

Personal hotspot
Je dirigeert iedereen zonder moeite naar een eigen plek met gepersonaliseerde naamkaartjes. De Meiden Van Versier: ‘Gebruik naamkaartjes in de stijl van je tafel. Denk verder dan een papieren of kartonnen kaartje. Je kunt ook naamkaartjes maken van leer, staal of hout en je kunt ze op verschillende manieren presenteren: om het bestek heen gestrikt, op of boven het bord of ernaast.’

Wat eten we?
De Meiden Van Versier: ‘Een extra chique touch zijn menukaartjes op tafel. Ook hier geldt opnieuw: de mogelijkheden in materialen en stijlen zijn eindeloos.’ Kies iets dat bij je tafelsetting past; alles wat als één geheel oogt en niet als allegaartje maakt meer indruk.

Hekkensluiter

Alles dik voor mekaar en mooi op elkaar afgestemd? Denk ook nog even hier aan, zeggen De Meiden Van Versier: ‘Stem de wijnkoelers en botermesjes ook af op de rest van de tafelstyling. Vaak worden die twee vergeten, zonde!’ Allerlei grote kommen kunnen dienst doen als wijnkoeler: glazen schalen of aardwerken bowls blijven minder koud dan metalen buckets, maar lang genoeg om de fles toch koel uit te schenken. Een heel lange zit vergt misschien een rondje ijsblokjes verversen.

You want more?

Zin in meer van die lumineuze tafelstylingideeën van De Meiden Van Versier? Check dan onze andere tafelstyling blogs.

Summum

Summum ideas

Read more stories