Trending: Sleeve Attraction

In de zomer van 2021 ligt de
focus op de mouw, zowel in catwalkcollecties als bij Summum

Wat is daar een boel te zien en te beleven. Imposante, onverschrokken en flatterende mouwvormen vieren hoogtij. Mouwen in uiteenlopende vormen en lengtes, met versieringen en accenten. Bij Max Mara vallen mouwen lang en tot ruim over de pols met diepe splitten, als een relaxte capevorm. Alberta Ferretti showde meisjesachtige mouwen met een klein pofje op de schouder voor prachtige opengewerkte jurkjes en ruime driekwart pofmouwen met elastieken manchet voor jumpsuits van gewassen katoen – een maximalistisch gebaar. Bij Summum vormen uitstaande ruches een kek kort mouwtje aan een printjurkje.

Classics zijn niet voor niets classics, maar veel van die klassiekers kregen dit seizoen een update met vernieuwde silhouetten, contrasten in materiaal en artistieke looks. Zoals bij Isabel Marant, die jasjes extra volume geeft met diepe plooien op de schouder. Een brede riem in de taille versterkt die schouderpartij. Hou je zo’n look monochroom, dan is het af – chic in eenvoud.

Summum

Christian Dior showde heerlijke enkellange jurken met aangeknipte mouwen. Een gracieuze vorm waarbij de arm een tikje (comfortabel) verscholen blijft. Deze cleane snit is een hit voor de zomer en Summum zet er groots op in, met soepelvallende printjurkjes. Daarnaast veel aandacht voor zomerzwart, off-whites en fris wit, waardoor spannende details alle ruimte krijgen om het podium te pakken. Een rieten zonneklep is hét accessoire voor erbij, samen met een zwart schoudertasje. O, en dan nog iets: met zo veel bare skin vraagt ook je pols om een accent. Kies kralenarmbanden in tinten die je huid een gloedvol karakter geven. Draag ze ton sur ton, in stapels of single voor een heel persoonlijke finishing touch.

Summum ideas

Read more stories